Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SZKLANKA MLEKA
szklanka wody
mąki 2 szklanki
sól
jajko 2
świeży szpinak 1kg
mleko 2łyżki
łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól
pieprz
ząbki czosnku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem

Mleko łączymy z wodą, dodajemy olej, sól i mąkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20min. Ponownie mieszamy. Szpinak myjemy i smażymy na oleju ok.4min. Szatkujemy go i przekładamy do garnuszka. Zagęszczamy mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pokrojonymi ząbkami czosnku. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na środek każdego nałożyć farsz. Zwinąć tak jak krokiety. Polać olejem, obtoczyć w tartej bułce i przysmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 30.09.2011 09:41
smaczne
Agnieszka/picola 15.09.2011 20:14
mój mąż takie lubi
Joanna108
Joanna108 12.11.2010 08:19
ze szpinakiem jeszcze nie jadłam... muszę spróbować.
magical66 07.11.2010 17:16
tez robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak