Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraczki 1 pęczek
jabłka 2
sok z połowy cytryny
sól i cukier do smaku
mielony gożdzik 1
liście sałaty i koperek do dekoracji
serek homogenizowany 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa surówka

Buraczki starannie umyć, obrać pozostawiając kilka środkowych listeczków. Zetrzeć buraczki na grubej tarce, listki drobno pokroić i od razu skropić sokiem z cytryny. Dodać starte w ten sam sposób jabłka, wymieszać, doprawić solą cukrem, dodać goździk i wymieszać z twarożkiem.
Ułożyć w salaterce na liściach sałaty i posypać koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak