Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka twarogowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
cukier puder 15 dag
mąka 40 dag
śmietana 0,5 szklanki
margaryna 20 dag
olejek rumowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: babka twarogowa

Jaja utrzeć z cukrem pudrem, dodać roztopioną margarynę i resztę składników. Dokładnie wymieszać, piec ok. godziny. Polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.03.2013 12:23
uwielbiam babkowe ciasta ale taka to dla mnie nowość - bardzo kusząca propozycja i już jest zapisana na listę do zrobienia....
Iwusia 16.01.2013 20:46
fantastyczna musi być
fictor123 28.12.2012 08:43
fajna
Krystyna32 20.11.2012 06:38
super
Renata22 03.11.2012 11:13
bajecznie prosta, fajna
Dorian 26.07.2012 22:00
super
dorotka0000025 11.07.2012 14:48
brzmi pysznie
Dorota37 27.05.2012 22:10
super
andzia123 19.04.2012 11:29
super
alaaa 05.12.2011 13:06
piekłam już jest pyszna
traktorek 04.11.2011 13:35
ciekawa
Patrycja33 17.08.2011 11:34
mmm pycha mniam
Patrycja33 17.08.2011 11:34
mmm pycha mniam
ziutula
ziutula 11.06.2011 19:33
pyszne jedzonko....
ela16 02.05.2011 12:23
fajna
Ewa111 17.04.2011 07:58
babka z serem to dla mnie nowość
barbara11561 12.04.2011 09:35
Takiej,jeszcze nie piekłam:)
anemon 09.04.2011 08:34
Taka babka z serem musi być pyszna.
jolaxa 12.03.2011 15:48
pycha
gabi162825 07.12.2010 11:11
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak