Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso wieprzowe 0,5 kg
kajzerka 1
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki

Kapustę biała z blanszować następnie zmielić mięso w miedzy czasie rozmoczyć kajzerke w mleku następnie wycisnąć z niej mleko i dodać do mięsa i doprawić do smaku sola i pieprzem następnie na liść kapusty nałożyć trochę misa i zawijać gdy zawiniemy już wszystkie gołąbki zalać je woda dodając kostkę rosołowa ,ziele angielskie i liść laurowy, gotować 20 min potem dodać koncentrat i gotować kolejne 20 min . Podawać z Ziemniakami z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 06.07.2011 23:11
Super
PaniMISIOWA 25.05.2011 21:46
pyszności!!!
Zoso 01.03.2011 18:55
dawno nie jadłem
Edyta38 31.01.2011 07:48
swietna dekoracja:)
Marcin37 15.01.2011 21:42
Dziękuje :)
jolaxa1 09.01.2011 18:44
pycha
Islanzadi 23.12.2010 00:02
Nie ma to jak gołąbek ;p
accee 05.12.2010 23:39
Super Fotka :)
Małgorzata106 26.11.2010 21:39
uwielbiam gołąbki - z tego przepisu są pewnie przepyszne
Natalia/tubisiek 18.11.2010 09:13
bardzo ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak