Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyłam i oczyściłam. Obrane ziemniaki pokroiłam w małą kostkę, marchewkę w ćwierć plasterki, pora w cienkie półkrążki. Z kolby kukurydzy ścięłam ziarna do miseczki. W garnku rozpuściłam masło, podsmażyłam lekko pora i marchew, dodałam ziemniaki i kukurydzę. Zalałam bulionem i gotowałam na małym ogniu aż ziemniaki były miękkie - ok. 10 min.. Doprawiłam solą i pieprzem, zdjęłam z ognia, dosypałam połowę koperku i wlałam roztrzepany jogurt - już nie gotowałam.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dzis taka ugotuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajna, zrobię :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    robiłam ze świeżej kukurydzy, ale można użyć mrożonej - gotuje się kilka minut albo na koniec gotowania dodać konserwową
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !