Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zalać wodą,gotować na wolnym ogniu do miękośći.

Mięso rozklepać bardzo cieniutko,aby nie powstały dziurki,bo wycieknie ser,opruszyć solą i pieprzem (pamiętajmy iż ser jest dośc słony!).Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem na małe kawałeczki,można dodać zioła do smaku.Na platy mięsa do połowy nakładać ser i zawijać ciasno,podwijając boki (zdjęcie 3).Tak przygotowane roladki panierować w mące,rozkłuconym jajku i w bułce tartej - smażyć na głębokim oleju,mocno nagrzanym.

Ziemniaki odcedzić,dodać śmietankę i zgnieść na jednolite pire.Na talerze nakładac pire i usmażone roladki - podawać z surówką lub ogórkami korniszonymi.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    Ciekawe danie na niedizelny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !