Sposób przygotowania

puuszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować przez 3 godziny (zamkniętą) - można to zrobić wcześniej - wtedy reszta zajmie nam 15 - 20 minut.

Na blaszce układamy 1 warstwę herbatników, smarujemy karmelem (ugotowanym mlekiem) i kładziemy kolejna warstwę z herbatników.

Rozrabiamy masę karpatkową i kładziemy na herbatniki.
Następnie kładziemy kolejną warstwę herbatników i smarujemy karmelem.
Robimy bitą śmietanę ze śmietanki z dodatkiem \"śmietan fix-u\" i cukrem ok. 3 łyżki (jak kto lubi - ale za słodka nie może być)

Bitą śmietanę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !