Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowo-serkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek, najlepiej kwaśnych 6
rodzynek 2 łyżki
orzechów włoskich garść
cynamon
serka mascarpone 25 dag
kremówki 130 g
cukru pudru 50 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo-serkowy

Wszystkie jabłka obrać ze skórki i pokroić w dość grubą kostkę, po czym wrzucić do rondelka i podsmażyć, dodać rodzynki (można je uprzednio namoczyć w wodzie) i drobno posiekane orzechy, wymieszać. Masę doprawić cynamonem do smaku i smażyć, dopóki płyn z jabłek nie odparuje, a następnie odstawić ją do ostygnięcia. W międzyczasie ubić śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone oraz kilka kropel soku z cytryny, po czym dokładnie, ale delikatnie wymieszać. W pucharkach układać na zmianę masę jabłkową oraz masę serową, rozpoczynając od serowej i odstawić na chwilę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 18.03.2012 21:42
super!
Neetka90 18.03.2012 21:42
super!
Neetka90 18.03.2012 21:42
super!
kanu83 18.11.2011 14:13
pyszny
Jaheira11 16.07.2011 23:09
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak