Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 70 dag
pieczarki 35 dag
ser żółty 15 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z pieczarkami

Schab dzielimy na kotlety, rozbijamy, oprószamy przyprawą, pieprzem i solą. Odkładamy do lodówki na godzinę. Następnie panierujemy w roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki myjemy, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki oraz cebulę smażymy na łyżce oleju. Na każdym kotlecie układamy usmażone pieczarki i przykrywamy paskami żółtego sera. Wstawiamy do gorącego piekarnika na 5 minut, do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 09.05.2011 21:57
fajny przepis
sylwiachmiel 07.11.2010 21:31
smaczne.też takie robię :)
agnieszka214 07.11.2010 11:18
super smaczne
iwa643 07.11.2010 07:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak