Sposób przygotowania

Mleko zagęszczone w puszce wkładamy do garnka i zalewamy wodą do połowy puszki. Dajemy na ogień i gotujemy 3 godziny( może być dłużej dla pewności ale nie może być mniej!!)
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, dodać mąkę, proszek do pieczenia i olej. Dodać olejek migdałowy i dokładnie zmiksować. Taką masę wkładamy na 45min do pieca na średni ogień w tortownicy.

Następnie ciasto odstawiamy do ostygnięcia.

Gdy już ostygnie kroimy go na trzy warstwy i każdą smarujemy powidłem. Wierzch i boki ciasta smarujemy karmelem, obsypujemy dookoła posypką. Na wierzchu robimy jakiś ładny wzorek z bitej śmietany. Gotowe :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !