Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONA ZUPA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 2 GARŚCIE
szpinak 2 GARŚĆ
natka pietruszk 2 GARŚCIE
rzeżucha 1 GARŚĆ
cebula dymka ze szczypiorkiem
masło 1 ŁYŻKA
mąka 1 ŁYŻKA
rosół 1,5 LITRA
żółtko jajek 4 SZTUKI

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONA ZUPA

SZCZAW, RZEŻUCHĘ, SZPINAK, NATKĘ I CEBULĘ STARANNIE PŁUCZEMY I SIEKAMY. W RONDLU ROZTAPIAMY MASŁO, WSYPUJEMY ZIELENINĘ, PODSMAŻAMY. OPRÓSZAMY MĄKĄ, A GDY SIĘ ZRUMIENI, ZALEWAMY ROSOŁEM. CHWILĘ GOTUJEMY. ZUPĘ ZAGĘSZCZAMY ŻÓŁTKAMI I PRZECEDZAMY. PODAJEMY Z GRZANKAMI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak