Sposób przygotowania

Mąkę przesiać.
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać do mąki, wymieszać z olejem, dodać wody tyle, aby powstało gęste ciasto jak na bułki.
Ciasto wyrobić drewnianą łyżką, a następnie rozciągnąć, pokrywając nim dno patelni ze szkła żaroodpornego lub tortownicy posmarowanej masłem lub oliwą.
Powierzchnię ciasta posmarować oliwą lub olejem sojowym i pokryć plasterkami pomidorów, oprószyć solą i pieprzem.
Ser pokrajać w równe plastry grubości około 1/2 cm.
Plastry sera ułożyć na placku na kształt kwiatu margerytki, wstawić do piekarnika. Upiec.
Podawać na gorąco z dodatkiem surówek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !