Sposób przygotowania

Kapustę pokroić jak na łazanki i obgotować w wodzie z łyżką przecieru, połową posiekanych pomidorów suszonych, tymiankiem i solą do smaku. Łazanki ugotować osobno al dente. Odcedzić makaron, odcedzić kapustę i wymieszać razem. Dodać oliwki, bazylię, przeciśnięty czosnek i starty na grubych oczkach ser oraz resztę suszonych pomidorów( posiekanych drobno). Dosolić i dopieprzyć do smaku. Przemieszać delikatnie. Zapiekać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym około 25 minut. Zdaniem moich dzieci tak przygotowane łazanki są o niebo lepsze od tradycyjnych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno są smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też myślę że to będzie smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    trzeba spróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    musi być wyborny;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !