Sposób przygotowania

Kaszkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Włoszczyznę podduszamy na oleju. Wymieszamy z pokrojonymi w kosteczkę owocami, kaszką, jajkiem i przyprawami. Mięso rozciąć tak, aby powstał duży płat. Natrzeć go czosnkiem i sokiem z cytryny. Oprószyć solą. Rozsmarować nadzienie i zwinąć. Obwiązać i posmarować olejem. Pieczemy w temp 200 przez ok 20min. Zmniejszamy następnie temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 70min. Na 5 min przed końcem pieczenia smarujemy roladę konfitura morelową.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !