Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 50 DAG
cebula 2 SZTUKI
wędzona makrela 20 DAG
mrożony szpinak 45 DAG
śmietana 200 ML
SEREK TOPUIONY 10 DAG
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

MAKARON GOTUJEMY AL DENTE. PRZELEWAMY ZIMNĄ WODĄ I STUDZIMY. CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY W TALARKI, A SZYNKĘ W KAWAŁKI. ZRUMIENIAMY NA ROZGRZANYM NA PATELNI OLEJU. SEREK TOPIONY KROIMY W KILKA KAWAŁKÓW. SZPINAK PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU. DODAJEMY MAKARON I SZYNKĘ Z CEBULĄ. MIESZAMY I ZAGOTOWUJEMY. WLEWAMY ŚMIETANĘ, DODAJEMY SEREK I MIESZAMY. PODGRZEWAMY NA MAŁYM OGNIU, AŻ SEREK SIĘ ROZPUŚCI. DOPRAWIAMY DO SMAKU VEGETĄ.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak