Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w skórkach do miękkości, studzimy je, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Patelnię rozgrzewamy, rozpuszczamy tłuszcz, rozpuszczamy go, dodajemy na patelnię starte buraczki, smażymy co jakiś czas mieszając, pod koniec smażenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, oprószamy mąką i wszystko dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    robię trochę inaczej pora spróbować czegoś innego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie smakołyki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    janko

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam buraczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !