Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowe zrazy zwijane

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 4
świeżego szpinaku 200g
ząbki czosnku 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe zrazy zwijane

Filety z kurczaka rozcinamy na prostokątne plastry. Umieszczamy pomiędzy dwiema warstwami folii, lekko rozbijamy. Nacieramy posiekanym czosnkiem. Oprószamy solą, pieprzem i ziołową przyprawą do kurczaka. Na każdym kawałku kurczaka położyć po kilka liści szpinaku i po 2 plastry bekonu. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanki i piec jeszcze 15min. w temp. 180stopni. Miękkie zrazy przełożyć na półmisek, pokroić w plastry. Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 15.02.2011 23:56
fajne
magical66 24.11.2010 18:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak