Sposób przygotowania

Wieprzowinę i boczek mielimy. Bułkę namaczamy w przegotowanej wodzie i czekamy aż nasiąknie, po czym wyciskamy ją. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, wrzucamy na odrobinę oleju i czekamy aż się zeszkli. Do mięsa wrzucamy odciśniętą bułkę, zeszkloną cebulę i jajko, dodajemy sól, pieprz i sporą ilość majeranku. Dokładnie wyrabiamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie z tak przygotowanego mięsa formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju na średnim ogniu na brązowy kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    jak zawsze dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !