Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kociołek z klopsami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 30dag
pęczek włoszczyzny
dymki 2
mieszanego mielonego mięsa 35dag
łyżka koncentratu pomidorowego
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kociołek z klopsami

Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Włoszczyznę i dymki oczyścić, obrać i pociąć na kawałki. W garnku gotujemy 1i 1/2 l wody. Wsypujemy bulion. Wrzucamy pokrojone warzywa za wyjątkiem brokułu i dymki. Poczekać, aż woda znowu zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 15min. Dodajemy brokuł i dymki. Mięso wymieszać z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku sól i pieprz. Formujemy klopsiki, wrzucamy je do garnka z zupą. Gotujemy 6-7 min. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 17.03.2012 20:43
pycha
magical66 23.12.2010 22:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak