Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karaś 1/2 kg
koperek 1/2 pęczek
groszek zielony 1/2 szklanka
jaja 4 sztuki
masło 1 łyzka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. 2 jajka gotujemy na twardo, czosnek siekamy. Rybę miksujemy, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy do smaku. Keksówkę smarujemy masłem posypujemy bułką tartą i przekładamy mase rybną. W środek wkładamy 2 ygotowane jajka, groszek. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak