Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem, gdy cukier będzie już roztarty dodać mąkę, wymieszać, dodać pianę z białek i ponownie wymieszać. Ciasto rozsmarować na formie i upiec cienki biszkopt. Po upieczeniu ciasto ułożyć na lnianej ściereczce i zawinąć w kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w 2/3 wrzątku podanym na opakowaniu. Wstawić w chłodne miejsce do wystudzenia, gdy już zacznie tężeć rozsmarować ją na wystudzonym biszkopcie. Na galaretce ułożyć pokrojone w połówki winogrona i zwinąć roladę.

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ładniutka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    naprawde kolorowa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię rolady
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !