Sposób przygotowania

Migdały wymieszać z połową cukru,dodać cukier puder - dokładnie wymieszać.Żółtko roztrzepac,dodać alkochol i aromat migdałowy - wylać wszystko do migdałów i skropić sokiem z cytryny - wyrobić gestą pastę.

Wiśnie zagotować z pozostałym cukrem,podusić 2min. i odrazu wyłączyć.Piekarnik nagrzać do temp.180C.Bułeczki poprzekrajać na pół,posmarować masełkiem,wyłożyć na nie mase migdałową,przybrać wiśniami,posypać płatkami migdałowymi i zapiekać w piekarniku 10-15min,na złoty kolor.Podawać ze śmietanką i cukrem.Gotowe!

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam fantastyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bogate te bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !