Sposób przygotowania

Sos do spagetti:
Przecier pomidorowy (ja używam takiego wcześniej przygotowanego przez moją mamę, bo jest najlepszy na świecie), ale może być też kupne pomidory w puszce, które najpierw dobrze w garnku ugotować i trochę rozmiażdżyć.
Do tego dodajemy jedną małą łyżeczkę koncentraktu pomidorowego, sól pieprz (do smaku)i trochę startego sera, później gotujemy.
Dla mnie to tyle, lecz każdy wg własnego uznania może dodać do tego jeszcze np. mięso mielone, cebulę lub choćby bazylię, lub inną ulubioną przyprawę.

Jak wiadomo nie od dziś trzeba jeszcze do tego sosu dogotować makaron, co większość z nas zapewne umie.
I tak samo pozostawiam wolny wybór co do jego faktury/ kształtu. Ja bardzo lubię świderki, ale może być też długi klasyczny, lub wstążki. Zależy co kto lubi i na co macie ochotę

I tyle :) Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ja wolę z bardziej ciągnącym się makaronem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    spaghetti po prostu długi makaron,\"pasta\" się znaczy a np.bolognese to sos :( choć przyznam,że urzekłaś mnie zdjęciem do konkursu z psiakami:)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !