Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany 125 ml
chrzanu 8 dag
sól, cukier
octu 2 łyzki
masła 1 łyżka
dorsz 1 kg
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z chrzanem

Rybę opłukać skropić octem, posolić i ułożyć na posmarowanym tłuszczem półmisku do zapiekania. Polać stopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 min, często podlewając wodą. Upieczoną rybę polać śmietaną dokładnie wymieszaną ze szczyptą soli, cukru oraz utartym chrzanem. Piec jeszcze kilka minut. Podawać na tym samym półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 07.11.2010 14:32
oo to zrobie na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak