Sposób przygotowania

Rybę umyć każdy filet skropić sokiem z limonki i posypać skórką startą z limonki. Doprawić ulubioną mieszanką przypraw do ryb i zostawić na 30 minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.
Każdy z filetów najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w migdałowych płatkach.
Smażyć po kilka minut na każdej stronie w rozgrzanym oleju.
Nadmiaru oleju pozbyć się kładąc rybę na papierowycm ręczniku po usmażeniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pyszne , uwielbiam ryby pod każdą postacią.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Pyszna ryba, ale w migdałach nigdy jej nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !