Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czarno- biała

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
jajko 6
cukier ok 1 szkl
masło 1 kostka
cukier waniliowy 1 op
kakao 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czarno- biała

Jajka ubić z cukrem.Dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać.Nadal mieszając dodać stopione masło i cukier waniliowy.2/3 ciasta wylać do formy, resztę wymieszać z kakao.Wylać na ciasto jasne w formie.Piec ok 45 min w temp 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.07.2012 09:16
uwielbiam takie ciasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak