Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli dokładnie ubić na sztywną pianę, dodać do nich cukier i nadal ubijać mikserem, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Do żółtek dodać mąkę , kakao, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem standardową blachę i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto po upieczeniu wystudzić, a następnie podzielić na 3 części. Wszystkie trzy część nasączyć aromatem do ciast wymieszanym z odrobiną wody. Żelatynę spożywczą rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, gdy przestygnie dodać ją do ubitej na sztywną masę śmietany. Tak przygotowaną masę śmietankową wyłożyć na jedną z części biszkoptu i przykryć drugim potem posmarować kolejny biszkopt i przykryć. Gorzką czekoladę połamać, dodać do niej 10 łyżek mleka i podgrzewać na wolnym ogniu, aż wszystko się ze sobą połączy. Polewą polać wystudzone ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra54

    Pycha!!!!!!!!!!!
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    kocham
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszna klasyka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dziadek lubił wuzetkę bo trasę w-z budował
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciasto które często przygotowuję bo moja rodzinka bardzo je lubi
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne ciasto!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszny placuszek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !