Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z PORZECZKAMI POD PIERZYNKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 4
mąki 2 3/4 szkl
cukru 1 szkl
proszek do pieczeniaa 1 łyżeczka
cukry waniljowe 2 szt
wiórki kokosowe 3/4 szkl
cynamonu 1 łyżeczka
porzeczki czarne 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z PORZECZKAMI POD PIERZYNKĄ

margarynę roztapiamy studzimy, Mąkę 3/4 szkl cukru, proszek do pieczenia, cukry waniljowe, żółtka, i margaryna wyrobić ciasto, 2/3 ciasta rozkładamy na blaszce Owoce myjemy i osączamy i wykładamy na ciasto posypujemy cynamonem, przykrywamy pozostałym ciastem, białka ubijamy z resztą cukrui wiórkami, smarujemy ciasto pieczemy 1 godz,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak