Sposób przygotowania

Biszkopt (z 6 jaj) dzielimy na 3 części. Smietanę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę, schładzamy. Pierwszy krążek biszkopta skrapiamy kawą rozpuszczalną (dość mocną), smarujemy dżemem wiśniowym (ok. pół słoiczka), przykrywamy drugim krążkiem, polewamy kawą, wykładamy połowę porcji śmietany, przykrywamy trzecim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy śmietaną, zostawiając trochędo dekoracji. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, wierzch ozdabiamy jak na zdjęciu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    dzieciom z pewnością się podoba
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    jaki ładny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Cudny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !