Sposób przygotowania

Mąkę, jajka, mleko i wodę zmiksować na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wlać do durszlaka i mieszać drewnianą łyżką nad garnkiem z gotującą się, osoloną wodą. Gotujące się kluseczki mieszać od czasu do czasu, można podlać olejem. Kiedy wypłyną na wierzch, wyjąć, przelać zimną wodą i odcedzić.
Cebulę posiekać, boczek pokroić w drobną kostkę lub paseczki. Usmażyć razem w dużym rondlu, dodać poszatkowaną kapustę, pokrojone pieczarki i paprykę oraz krążki pora. Posypać solą, dusić pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną - dodać kluseczki. Przyprawić wedle uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !