Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno-pieczarkowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
pieczarek 20 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
koperku 1/2 pęczka
majonez 3 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
cebula 1 szt
masła do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno-pieczarkowa.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, rozgnieść dobrze widelcem. Pieczarki umyte i osuszone pokroić w drobniutką kosteczkę, podobnie cebulę i dusić na maśle. Oprószyć grubo mielonym pieprzem, nie solić.
Ostudzić, dodać do jajek. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Połowę dodać do pasty, oprószyć przyprawą uniwersalną, dodać gęsty majonez i wymieszać. Jeśli ktoś lubi bardziej słone-dosolić.Nałożyć na kromki chleba, krakersów czy pieczywa chrupkiego, udekorować dowolnie np. sałatą i pomidorem. Posypać pozostałym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 10.10.2011 21:47
mniam,mniam
maciek7 15.06.2011 18:25
pycha
misia53 16.12.2010 13:34
Ewka dzis nam pastę proponuje - jajeczno -pieczarkowa wybitnie smakuje!
Kate131 25.11.2010 07:26
z pieczarkami nie robiłam
bernika 05.11.2010 23:41
Pysznei wygladaja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak