Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
szynka 5-8 plastrów
masło 2 łyżki
kwaśna śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Piersi oprószamy solą i pieprzem, zawijamy je w plasterki szynki i nakłuwamy wykałaczką. Roladki smażymy na maśle lub oleju z obu stron. Pozostały po smażeniu tłuszcz mieszamy z kwaśną śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do roladek. Roladki można zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.08.2012 08:55
Też robie podobne
Katarzyna/kate1980 21.05.2012 22:22
superowe
Iwusia 10.12.2010 22:45
zgadzam się super smaczne :D
basiulka20088 11.10.2010 20:20
supper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak