Sposób przygotowania

Jajko ubic z cukrem pudrem na kogel-mogel. Dodac mascarpone i wymieszac. Ubic na sztywno śmietane i dodać do masy. Wymieszac. Zaparzyc kawe, dodać amaretto. Lekko ostudzić. Migdały przyprażyc na suchej patelni W pucharkach lub szklankach układac warstami: biszkopt zamoczony w kawie, na to warstwa masy serowej, posypac migdałami, znowu biszkopt w kawie, warstwa sera i migdały. Posypac kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie desery, są szybkie w przygotowaniu, ale smakują bajecznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !