Sposób przygotowania

Miękkie masło z mlekiem, cukrem i kakao podgrzewamy do rozpuszczenia się składników, odlewamy 1/2 szklanki, żeby później zrobić polewę. Po wystudzeniu masy dodajemy do niej mąkę, proszek do pieczenia, żółtka jaj i aromat, po czym dokładnie mieszamy w jedną stronę. Ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli i dodajemy ją do masy, wszystko delikatnie mieszamy, przelewamy do blaszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika- temperatura 180 stopni. Pieczemy około 50- 60 minut, do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od blachy. Wystudzone ciasto polewamy polewą.

Komentarze

  • 8
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Znakomity przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię murzynki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !