Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka zielona 2 szt
kiełbasa 1
papryka czerwona 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
soczewica czerwona 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

1. Do przygotowanego wcześniej bulionu (2 l) dodajemy czerwoną soczewicę i pokrojone w kostkę papryki. Po 20 minutach dodajemy paprykę w proszku, pieprz do smaku i podsmażoną kiełbasę w półplasterkach i jeszcze chwilę gotujemy.
2. Tak ugotowana zupa jest gęsta i sycąca, dla dekoracji posypujemy ją drobno posiekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 19.01.2011 10:59
ciekawe
agata1722
agata1722 19.01.2011 10:59
ciekawe
agata1722
agata1722 19.01.2011 10:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak