Sposób przygotowania

Z maki, masła i jajka zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na min godzinę lub do zamrażalnika. Blaszkę na tartę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem. Nakłuć widelcem i upiec w 180 stopniach ok 20-30 minut. Szpinak włożyć do garnka, dodać czosnek i dusić razem.Przyprawić do smaku. Doprawić śmietaną i jeszcze chwilę dusić. Po upieczeniu ciasta wyłożyć na nie plasterki sera, zalać szpinakiem i włożyć do piekarnika jeszcze na 15 minut. Kroić i podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwilebiam takie tarty
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Tarta z serem i szpinakiem, rewelacja!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    muszę spróbować bo nigdy nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    muszę spróbować bo nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !