Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z pastą miso

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłaża 5 szt.
Pasta MIso 200 gramów
mirin 2 łyżka
imbir starty 2 łyżka
sól 50 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z pastą miso

Bakłażany umyć, osuszyć, całe natrzeć solą, położyć na siatce umieszczonej na talerzu, aby powoli obciekł z nich sok. W misce wymieszać miso (pasta ze sfermentowanej soi) i imbir. Włożyć bałkażany do szczelnie zamykanego pojemnika, obłożyć sosem miso. Szczelnie przykryć i umieścić na 8 dni w chłodnym miejscu (najlepiej w lodówce). Podawać jako dodatek do dań zimnych lub gorących, w całości lub pokrojowe w podłużne paski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak