Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier
fasolka zielona 40 dag
rosół 2 łyżki
mięso mielone 5 łyżek
sos sojowy 2 łyżki
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka smażona

Pokrojoną w kawałki fasolkę bez ogonków i włókien smażyć, mieszając, na mocno rozgrzanym oleju przez 2 minuty. Wlać rosół, dusić minutę, ciągle mieszając. Zmniejszyć płomień i dusić przez 4-5 minut na małym ogniu, później fasolkę wybrać łyżką cedzakową i odstawić. Na rozgrzany olej włożyć mięso uformowane w małe kulki oraz imbir. Mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Wlać sos sojowy, cukier i wódkę, wszystko wymieszać. Smażyć, ciągle mieszając, dodać fasolkę i dokładnie wymieszać z innymi składnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.11.2013 10:49
rewlacja jak dla mnie
maciek7 20.08.2011 20:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak