Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 16 szt
wino białe wytrawne 1\\2 szkl
oliwa 3 łyżki
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
natka pietruszki 3 łyżki
sól, pieprz
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Anchois

Pieczarki umyć i obrać. Oderwać trzonki od kapeluszy, trzonki posiekać, a od kapeluszy odciąć brzegi. Filety anchois i posiekane trzonki przesmażyć na oliwie. Dodać natkę pietruszki, jajko, połowę bułki tartej, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać resztą bułki tartej, ułożyć w naczyniu żarodopornym wysmarowanym oliwą. Polać winem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 05.11.2010 17:52
Intrygująca nazwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak