Sposób przygotowania

Czosnek z solą i pieprzem utrzeć na pastę. Natrzeć całego indyka także wewnątrz, włożyć do brytfanny. Do pomidorów i papryki, pietruszki wlać wodę, oliwę i ocet. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) w czasie pieczenia polać indyka kilkakrotnie sosem. Uwaga: Czas pieczenia indyka oblicza się w następujący sposób; każdy kilogram mięsa należy pomnożyć przez czas pieczenia - 45 min. I tak np. 4 kilogramowy ptak-powinien piec się około 3 godzin. Na gorącym półmisku ułożyć na przemian plastry indyka i szynki. Podawać z przetartym przez sito . sosem, frytkami, mieszaną sałatką lub surówką

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !