Sposób przygotowania

Ciasto:Masło stopić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem( najpierw położyć papier do pieczenia) , odstawić do lodówki na 30minut.

Krem:
Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody. Serek mascarpone połączyć z twarogiem, serkiem śmietankowym i cukrem ( za pomącą miksera). Ostudzoną żelatynę połączyć 3 łyżkami masy twarogowej, a następnie dodać do reszty twarogu. Śmietanę kremówkę ubić dodać do masy(ubić delikatnie mikserem).
Na ciasto położyć połowę kremu, dodać brzoskwinie odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki. Położyć drugą część kremu . Na wierz kładziemy pozostałe brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    jaki kolorowy, extra
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajnie się te kolory komponują.Pycha sernik!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    wow, swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    wow, rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    super wyglada
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pięknie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    Swietny sernik :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wspaniały sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    bajeczny:):)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    na upały super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !