Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie z konfiturami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 duże
pół szklanki wody
cukru 10dag
pół cytryny
białko 3
szczypta cynamonu
konfitur z malin 4 łyżki
posiekne migdały 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie z konfiturami

Piekarnik rozgrzewamy do tem. 240stopni. Blachę wykładamy aluminiową folią. Brzoskwinie nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, sprzamy je wrzątkiem, obieramy ze skórki i przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. 5dag cukru rozpuścić we wrzątku, dodać sok wyciśnięty z cytryn. Włożyć brzoskwinie. Gotować przez 7 min na małym ogniu. Białka ubić na sztywno, dodać cynamon i resztę cukru, ubijać jeszcze przez 2 minuty. Konfitury wymieszać z migdałami, masą napełnić osączone połówki brzoskwiń. Ułożyć je na blasze, konfitury przykryć kleksami z piany. Zapiekać przez 10min.Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 31.08.2011 14:49
pychota
Agnieszka/picola 15.06.2011 15:12
mniam
magical66 23.12.2010 22:13
pycha
iza15 18.11.2010 22:26
smaczne
Goya 05.11.2010 17:03
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak