Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do tem. 240stopni. Blachę wykładamy aluminiową folią. Brzoskwinie nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, sprzamy je wrzątkiem, obieramy ze skórki i przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. 5dag cukru rozpuścić we wrzątku, dodać sok wyciśnięty z cytryn. Włożyć brzoskwinie. Gotować przez 7 min na małym ogniu. Białka ubić na sztywno, dodać cynamon i resztę cukru, ubijać jeszcze przez 2 minuty. Konfitury wymieszać z migdałami, masą napełnić osączone połówki brzoskwiń. Ułożyć je na blasze, konfitury przykryć kleksami z piany. Zapiekać przez 10min.Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !