Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w małej ilości wody, odcedzić ,drobniutko posiekać.Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu razem z pokrojoną kiełbasą. Doprawić do smaku, dobrze wyrobić. Jeśli jest rzadka można dodać troszkę bułki tartej.
Ciasto zagnieść z mąki i wody , dzielić na porcje rozwałkowując na placki . Szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać partiami na wrzątek , gotować 2-3 min po wypłynięciu na wierzch.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wyglądają bardzo apetycznie! aż chce się je zjeść :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    misia pięknie nam rymuje i wzorowo też gotuje
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    już czuję ich zapach,mniamuśne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne pierożki!!!
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmm moje ulubione!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    MOJE TEŻ ULUBIONE
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    przyznam że jeszcze takich nie jadłam,
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !