Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z żeberkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 30dag
kapusty cukrowej 1kg
mąki 5 dag
łyżeczka kminku
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z żeberkami

Żeberka wkładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niezbyt silnym ogniu. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną lub pokrojoną w dość dużą kostkę kapustę oraz obraną, drobno posiekaną cebulę. Gotujemy przez ok. 10min. Pod koniec zagęszczamy zasmażką przyrządzoną z mąki i tłuszczu. Dosypać kminek, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 02.12.2010 21:52
bardzo smaczne
iza15 18.11.2010 22:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak