Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 5-8 szt
cebula 3 szt
sól, pieprz
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki

Mięso pokroić w plastry około 1 cm i rozbić tłuczkiem (cieniutko)posolić , popieprzyć, Ogórka i cebulę drobno posiekać i taki farsz nakładać na mięso, pozawijać (jak się będą odwijać to pospinać wykałaczkami albo pozawijać nitką) Zraziki podsmażyć na patelni aż się zrumienią, pod koniec smażenia dodać troszkę cebuli i przełożyć do garnka zalać wodą i pogotować tak z 40 -50 min. Doprawić Vegetą do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 30.09.2012 21:30
pyszne
fictor123 08.06.2012 09:10
pyszne
Mariusz17 28.12.2011 17:51
mniam
Mariusz17 18.11.2011 10:12
pycha
MAR3STA 20.12.2010 20:29
pyszne to mięsko
iwona332 01.12.2010 00:04
super
izapozdro 09.11.2010 13:54
lubię zrazy :)
MAŁGORZATA108 05.11.2010 17:51
Jeśli smakują, jak wyglądają to muszą być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak