Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem serowo - pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 1 400g
pieczarki 0,5 kg
serki topione z pieczarkami 3 szt
cebula 2 główki
smietana 18% 1 400gr
ser pleśniowy niebieski 20dkg
sól, pieprz
czosnek 4 ząbki
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem serowo - pieczarkowym

Przepis na makaron.
Ugotować makaron na al’dente, jak jest miękki zalać zimną wodą i odstawić na 5 do 10 minut, następnie odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, pieczarki oraz
boczek pokrojony w paski, po usmażeniu przełożyć do garnka i wlać 2 szklanki wody i kostkę rosołową. Po 5-10 minutach gotowania na małym ogniu należy wrzucić serki topione ser pleśniowy i rozgnieciony czosnek i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec roztrzep śmietanę i wlej do garnka. Jeśli sos jest za gęsty wlej wody, poczekaj aż się zagotuje.Spróbuj, dopraw solą oraz pieprzem i gotuj ponownie na niewielkim ogniu przez parę minut, nieustannie mieszając zawartość patelni. Oprósz startym żółtym
serem( choć niekoniecznie)-podawaj gorące.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak