Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z giczy cielęcej

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gicz cielęca 1,2kg
porcja włoszczyzny
ząbki czosnku 2
natka pietruszki
cytryny 1/2
przyprawa uniwersalna Kucharek
koperek kilka gałązek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z giczy cielęcej

Umytą gicz cielęcą zalać 2litrami zimnej wody i gotować godzinę na bardzo małym ogniu.Następnie dodać włoszczyznę i gotować,aż oba składniki będą miękkie.Wówczas wyjąć je z wywaru i przestudzić.Mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.Włoszczyznę (oprócz pora) pokroić w cienkie słupki.W salaterce układać warstwami:listki koperku,warzywa,mięso.Wywar przyprawić vegetą,solą,pieprzem,roztartym czosnkiem,zalać nim składniki w salaterce.Odstawić w chłodne miejsce,by galaretka stężała.Przed podaniem przybrać cząstkami cytryny i zieleniną.Podawać z chrzanem i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak