Sposób przygotowania

Umytą gicz cielęcą zalać 2litrami zimnej wody i gotować godzinę na bardzo małym ogniu.Następnie dodać włoszczyznę i gotować,aż oba składniki będą miękkie.Wówczas wyjąć je z wywaru i przestudzić.Mięso oddzielić od kości i drobno pokroić.Włoszczyznę (oprócz pora) pokroić w cienkie słupki.W salaterce układać warstwami:listki koperku,warzywa,mięso.Wywar przyprawić vegetą,solą,pieprzem,roztartym czosnkiem,zalać nim składniki w salaterce.Odstawić w chłodne miejsce,by galaretka stężała.Przed podaniem przybrać cząstkami cytryny i zieleniną.Podawać z chrzanem i pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !