Sposób przygotowania

+ 1 szt. laska wanilii
+ 0,5 szklanki zmielonych migdałów

Sypkie produkty łączymy. Z jajek rozdzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy cukier, na końcu żółtka. Rozkrawujemy laskę wanilii nożem wydłubujemy ziarenka i dodajemy do masy. Do ubitych jajek dosypujemy mąkę, delikatnie mieszamy. Wlać ciasto do tortownicy piec ok. 1 godz. w 180*C.

MASA:
200 g orzechów włoskich mielonych
200 g margaryny
200 g cukru pudru
¾ szk. mleka
zapach rumowy

Mleko gotujemy, orzechy wsypujemy do wrzącego mleka (powinny być zaparzone) i wystudzić. Margarynę ucieramy z pudrem, nastepnie dodajemy zmielone wystudzone orzechy.

Upieczone ciasto przekrawujemy na 3 części, przekładamy powstałym kremem.


Zdobienie wykonujemy z lukru plastycznego, a myszy lepimy z marcepanu, kwiaty kupujemy cukrowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    Extra ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    tylko pozazdrościć talentu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !